PRVI PUT OD 2005. GODINE: Ni Messi ni Ronaldo nisu u polufinalu LP-a!

Najbolji svjetski dvojac u prethodnoj deceniji uživao je u sjajnim uspjesima u Ligi prvaka. Ronaldo ju je osvajao pet, Messi četiri puta. A sada ćemo, prvi put u 15 godina, gledati polufinale bez njih.

  • Sport

  • 15. Avg. 2020  15. Avg. 2020

  • 0

Punih 15 godina nije se dogodilo da Lionel Messi i Cristiano Ronaldo neće zaigrati u polufinalu Lige prvaka nakon što je Juventus prvo ispao od Lyona zbog gola u gostima, a Barcelona zatim doživjela potpuni debakl i primila osam komada od Bayerna (8-2).

Cristiano Ronaldo čak je pet puta podizao evropski trofej, jednom sa Manchester Unitedom i četiri puta s Real Madridom, dok je Lionel Messi četiri puta osvajao elitno evropsko takmičenje.

No, vrijeme čini svoje i, nakon što ćemo prvi put u 15 godina gledati polufinale bez Messija ili Ronalda, postavlja se pitanje je li, zaista, došlo vrijeme za smjenu generacija. Ronaldu je 35, Messi ima 33 na leđima i, htjeli mi to priznati, htjeli oni sami to priznati ili ne, njihovo vrijeme na svjetskom vrhu polako se bliži kraju i dolaze nove mlade snage.

Kalibar klasnih igrača kao što su oni, omogućit će im da nogomet igraju i do 40. ako budu imali motiva i ako ih zdravlje posluži, ali svaka epoha daje svoje, a ona Ronalda i Messija polako kopni.

Slijedom svega otvara se i pitanje ko će biti ovogodišnja Zlatna lopta i ko će stati uz bok najvećima? Ako je suditi prema učinku, pogotovo ako Bayern dogura do finala Lige prvaka pa, eventualno, osvoji takmičenje, čak i ako ne, ne bi trebalo biti pogovora da će to biti Robert Lewandowski.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...