A SADA I KUMULATIVNI PODACI ZA CIJELU DRŽAVU: Od koronavirusa oboljele su još...

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 885 uzoraka, od kojih su 173 pozitivna na SARS-CoV-2. U isto vrijeme, u Institutu za javno zdravstvo RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, Univerzitetskoj bolnici u Foči i Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini izvršeno je testiranje 489 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 89 osoba.

  • Vijesti

  • 15. Avg. 2020  15. Avg. 2020

  • 0

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su dva smrtna ishoda. Preminuli su muškarac iz Cazina i žena iz Sarajeva. Preminuli pacijenti iz Zeničko-dobojskog kantona još nisu prijavljeni Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Jučer su u Covid-odjelu Kantonalne bolnice Zenica preminula četiri pacijenta. Preminuli su muškarci godišta 1955. i 1950. iz Kaknja i Tešnja i žena 1960. godište iz Breze koji su imali komorbiditete, a muškarac 1973. iz Visokog bez komorbiditeta.

U RS-u su zaražene još 52 muške i 37 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 57 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banje Luke, 14 sa Pala, šest iz Ribnika, pet iz Bosanske Gradiške, po četiri iz Zvornika, Ugljevika i Foče, po tri iz Bijeljine, Kozarske Dubice, Mrkonjić-Grada i Čelinca, po dvije iz Bratunca, Laktaša, Lopara, Novog Grada, Sokoca i Srebrenice i po jedna iz Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice i Srpca.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 6.063 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 211 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus.

U Republici Srpskoj, od novog koronavirusa do sada su se oporavile ukupno 3.593 osobe, a testirano je ukupno 57.267 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 260, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 66, a u opštim bolnicama 194.

Novi slučajevi registrirovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 101.296 uzoraka, a SARS-CoV-2 potvrđen je kod 9.483 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 5.928 pacijenata, dok je trenutno aktivno 3.310 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su dva smrtna ishoda. Preminuli su muškarac iz Cazina i žena iz Sarajeva. Preminuli pacijenti iz Zeničko-dobojskog kantona još nisu prijavljeni Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

(SB/BN TV)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...