GRAĐANI SRBIJE RAZOČARANI: "Teško je dobiti papir potreban za ulazak u Crnu Goru..."

Od utješnog ljetovanja dijeli ih još samo jedan papir - s negativnim rezultatom PCR ili pozitivnim rezultatom ELISA testa. Međutim, kako trenutno stoje stvari, taj papir je mnogo komplikovanije nabaviti nego što se čini.

  • Regija

  • 15. Avg. 2020  

  • 0

Crna Gora je konačno otvorila granice za građane Srbije i mnogi ovih dana pakuju kofere za more u pokušaju da iskoriste ono malo ljeta što je ostalo. Od utješnog ljetovanja dijeli ih još samo jedan papir - s negativnim rezultatom PCR ili pozitivnim rezultatom ELISA testa. Međutim, kako trenutno stoje stvari, taj papir je mnogo komplikovanije nabaviti nego što se čini.

Na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, gdje se zakazuje uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na Covid 19 na lični zahtJev građana, istaknuto je da su svi termini za PCR testiranje popunjeni sve do 20. avgusta.

Tako oni koji su putovanje u Crnu Goru planirali u narednih nedelju dana imaju dvije opcije – da ga odlože ili da pokušaju s ELISA testom. U oba slučaja treba da znaju šta ih čeka.

Crna Gora  

“Od 18. avgusta, termin za testiranje građani mogu zakazati slanjem zahteva putem email-a info@zdravlje.org.rs u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja. Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 6.000,00 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a”, piše na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Druga varijanta je ELISA test, koji može da se uradi i na privatnim klinikama. U Crnu Goru može da se uđe samo s pozitivnim rezultatom, opet, ne starijim od 72 sata.


To podrazumijeva prisustvo antitijela u organizmu, što znači da ste bili zaraženi koronavirusom i oporavili se. Međutim, ni to nije garancija da ćete imati pozitivan rezultat na ELISA testu", piše Nova.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...