ŠPANSKI NOVINARI IZRAČUNALI: Luis Suarez taknuo loptu 24 puta tokom cijele utakmice!

Luis Suarez odavno nije igrač za Barcelonu, a u ekipi ga drže isključivo jer je najbolji prijatelj s Messijem. Protiv Bayerna je powtigao prvi gostujući gol u Ligi prvaka od 2015.

  • Sport

  • 15. Avg. 2020  15. Avg. 2020

  • 0

 Kad ste rijatelj s Messijem, a pogotovo najbolji, onda vam je u Barceloni sve dopušteno. Tako je, tvrde Španjolci, Luis Suarez još u ekipi samo jer je tako naredio Messi. A Messija se sluša. Urugvajac ima 33 godine i već duže vrijeme ne igra kako se od njega očekuje. Štaviše, navijači smatraju da je odavno trebao napustiti klub. 

Koliko je bio nemoćan pokazuje i mapa njegovog kretanja. Naime, radi se o napadaču, a najviše vremena na stadionu u Lisabonu proveo je na centru. Urugvajac je taknuo loptu svega 24 puta,a devet puta kad ju je izvodio s centra! Osam puta kod svakog gola Bayerna i u prvoj sekundi utakmice kad je Barca krenula s centra. Bilo ko sa takvom statistikom teško da može uopće biti u nogometu, a kamoli u napadu Barcelone.

Luis Suarez je prije dulela s Bayernom posljednji put postigao gol u gostujućoj utakmici Lige prvaka 16. septembra 2015. na gostovanju kod Rome. Od tada pa do gola u Lisabonu prošlo je tačno 1794 dana, odnosno malo manje od pet godina.

Od polufinala 2015. Barcelona je potrošila 875 milijuna eura, ali pomaka nema nikakvog. 

Barcelona, sada je to sasvim jasno, mora na potpuni remont. Vidal, Pique, Busquet, Suarez u godinama su kad više ne mogu kamuflirati nedostatke i na njihovo mjesto treba dovesti mlađe igrače.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...