NAPETO NA ISTOKU EVROPE: Poljska u pripravnosti, pažljivo prati situaciju na svojoj granici s Bjelorusijom...

Lukašenko je prije dva dana izjavio da će jedna jurišna brigada biti premještena na zapadnu granicu Bjelorusije.

  • Svijet

  • 17. Avg. 2020  17. Avg. 2020

  • 0

Poljska prati situaciju na svojoj granici s Bjelorusijom, izjavio je danas zamjenik ministra odbrane Wojciech Skurkiewicz.

NATO je jučer odbacio navode bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka da vrši gomilanje vojske nedaleko od zapadne granice Bjelorusije, ali je saopćio da pažljivo prati situaciju poslije spornih izbora u toj zemlji.

"Pratimo šta se dešava u Bjelorusiji, kao i sve druge NATO zemlje, i vodit ćemo računa o tome šta se dešava na našim granicama. Nećemo biti pasivni u tom posmatranju", rekao je on za javni radio.

Vojska Bjelorusije planira da od 17. do 20. avgusta održi vježbe nedaleko od nuklearne elektrane i regiona Grodno, koji graniči sa Poljskom i Litvanijom, javila je agencija RIA pozivajući se na Ministarstvo odbrane.

Lukašenko je prije dva dana izjavio da će jedna jurišna brigada biti premještena na zapadnu granicu Bjelorusije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...