RAZOČARANI LAGUMDŽIJA PORUČIO: "Bila jednom jedna partija, spali su na jednog kandidata, i to u Trnovu“

Zlatko Lagumdžija, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i bivši čelnik Socijaldemokratske partije (SDP), komentirao je današnju poziciju te stranke, očito ogorčen što više ne dominiraju u Kantonu Sarajevo.

  • Politika

  • 17. Avg. 2020  17. Avg. 2020

  • 1

SDP nastupa kao dio opozicionog bloka poznatog kao četvorka i na predstojećim izborima u Kantonu Sarajevo izaći će kao dio koalicije s Narodom i pravdom, Našom strankom i Nezavisnom bosanskohercegovačkom listom.

Lagumdžija je, očito razočaran brojem SDP-ovih kandidata u toj koaliciji, poručio kratko: "Bila jednom jedna partija."

Potom je naglasio kako je ta stranka u prošlosti gotovo dominirala u četiri sarajevske općine, piše Klix.

"Tada, samo u Sarajevskom kantonu sa 4 načelnika i gradonačelnikom. Danas jedan kandidat za načelnika u Trnovu, jedinoj od 9 općina u kantonu?! Bravo", istaknuo je Lagumdžija.


Odavno je jasno da SDP nema političku snagu, čak ni u Sarajevu, kakvu je nekada imao te su se odlučili za djelovanje unutar koalicije koju broje još tri stranke. Ne ulazeći u postizborne kombinatorike ko će dati kandidata za gradonačelnika i slično, evidentno je, ipak, da je stranka Narod i pravda, barem prema broju načelničkih kandidata, najdominantnija.

Tako NiP ima kandidate za načelnike Novog Grada (nestranački), Ilidže, Ilijaša, Hadžića, Novog Sarajeva (nestranački) i Vogošće, a SDP u Trnovu, Naša stranka u Centru i NBL u Starom Gradu.

S druge strane, SDA je kandidrala svoje stare kadrove, uglavnom aktuelne načelnike u svim općinama, izuzev Starog Grada, gdje je kandidat Jusuf Pušina, te Ilidže, gdje će kandidat biti Fikret Prevljak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...