MILIONSKA INVESTICIJA: Ukrajinci grade luksuzni hotel, bit će otvoreno do 1.200 radnih mjesta, a sve će koštati…

Prema projektu koji je odobrio gradski arhitekt, hotel će imati oko 300 smještajnih jedinica.

  • Ekonomija

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 0

Ukrajinsko-crnogorska kompanija "Liko Soho Group" planira u novembru početi gradnju luksuznog hotela s pet zvjezdica u Baru, najavio je Igor Lisov, predsjednik kompanije, dodavši da je riječ o ulaganju vrijednom 150 miliona eura.

Lisov je objasnio da projekt obuhvata izgradnju hotela sa pet zvjezdica i apartmanskog dijela s pratećom infrastrukturom, koji će se nalaziti na prvim spratovima kompleksa.

Prema projektu koji je odobrio gradski arhitekt, hotel će imati oko 300 smještajnih jedinica, pet restorana, caffe bar, spa centar, igraonicu, kasino i retail zonu. Lisov očekuje da će po završetku projekta, na ukupnoj površini od 120.000 kvadrata, biti otvoreno između 1.000 i 1.200 radnih mjesta.

“Svi uvjeti za početak investicije, među kojima je i isplata cijene zemljišta od oko četiri miliona eura, ispunjeni su, što nam omogućava daljnji rad”, rekao je Lisov.

Osim tog kompleksa, planira se i gradnja vodenog parka, gdje će se nalaziti sportske baze za razne vrste vodenih sportova. Lisov očekuje da će realizacija tog projekta učiniti Bar ekonomski privlačnijim gradom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...