CRNOGORCI NEMAJU MILOSTI: Državljani Srbije dobili paprenu kaznu, morat će platiti po 1.000 eura zbog…

Osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 eura, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti presude.

  • Regija

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 0

Državljani Srbije N. V. i M. M. morat će da plate kaznu od po 1.000 eura zbog nelegalnog ulaska iz Srbije u Crnu Goru u julu ove godine.

Presudom Osnovnog suda u Rožajama državljani Srbije N. V. i M. M. proglašeni su krivima zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 eura, prenosi RTCG pozivajući se na "Dnevne novine".

Kako je navedeno u presudi od 7. augusta, oni su polovinom jula 2020. u Rožajama postupili protivno Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, kojom je naređena zabrana ulaska strancima, osim s liste država koja ispunjavaju epidemiološke kriterije.

Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 eura, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti presude.

"Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zamijeniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 eura novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora", navedeno je u presudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...