DRAMATURG SINIŠA KOVAČEVIĆ OCRNIO VUČIĆA I LUKAŠENKA: "Obojica su diktatori, imaju isto ime, prvi je izdajnik, drugi budala"

- U čemu su sličnosti i razlike? Obojica su diktatori. Imaju isto ime. Prvi će za vlast dati sve. Drugi će za vlast da pogine - napisao je srpski dramaturg i profesor Akademije umjetnosti Siniša Kovačević na Twitteru analizirajući sličnosti i razlike između Aleksandra Vučića i Aleksandra Lukašenka.

  • Regija

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 2

Masovni protesti u Bjelorusiji protiv vlasti Aleksandra Lukašenka već danima su povod za analize stručnog dijela javnosti o sličnostima i razlikama između bjeloruskog lidera i njegovog srbijanskog kolege Aleksandra Vučića.

Tako Siniša Kovačević zaključuje da su obojica diktatori i da imaju isto ime, piše Direktno.rs.

- Prvi je izdajnik. Drugi je budala. Prvi je plačipi*ka, drugi će vikati na streljački stroj. Prvi će pobeći u drugu zemlju. Drugi će poginuti za svoju - napisao je Kovačević.

Kada se malo zadubimo u Kovačevićeve riječi, vidimo da one zaista imaju smisla.

Vučić se zarad vlasti odrekao svega i svih u koje se zaklinjao, Lukašenko je do kraja dosljedan svojoj ideologiji. Vučić je zarad vlasti izdao svoju zemlju i njene interese, a Lukašenko je samo neuravnotežena ličnost. Vučić na svakoj većoj prepreci plače i kuka, okrivljujući druge za svoje neuspjehe, Lukašenko će se do kraja boriti, čak i pred streljačkim strojem. Vučić je kukavica koja će prvom prilikom pobjeći s napljačkanim bogatstvom, Lukašenko će poginuti za Bjelorusiju, jer vjeruje u svoju ideologiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...