PAPA FRANJO PROTIVI SE DA BOGATI DOBIJU PRIORITET U VAKCINISANJU: “Pandemija je kriza. Mi moramo izaći iz nje kao bolji ljudi''

Govoreći tokom svoje sedmične javne audijencije, on je kazao da se nakon pandemije Covida-19 život neće vratiti u normalnost ukoliko ta normalnost znači društvenu nepravdu i degradaciju prirodnog okoliša.

  • Svijet

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 0

Papa Franjo podvukao je u srijedu da je protiv svake mogućnosti da bogati dobiju prioritet u vakcinisanju za koronavirus.

''Pandemija je kriza. Mi moramo izaći iz nje kao bolji ljudi'', kazao je Franjo.

Govoreći tokom svoje sedmične javne audijencije, on je kazao da se nakon pandemije Covida-19 život neće vratiti u normalnost ukoliko ta normalnost znači društvenu nepravdu i degradaciju prirodnog okoliša, prenosi N1.

''Koliko bi tužno bilo da se prioritet za dobijanje vakcine protiv Covida-19 da najbogatijima'', izjavio je Papa.

Također je kazao da bi bilo skandalozno da sva ekonomska pomoć, uglavnom kroz korištenje javnih sredstava, završi u oživljavanju industrija koje ne pomažu ni siromašnima ni okolišu, prenosi Associated Press.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...