TRUMP NAJAVIO POVLAČENJE VOJSKE IZ IRAKA; GOVORIO I O PREDSJEDNIKU TURSKE: "Naši odnosi sa Erdoganom su..."

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak u Washingtonu kako će Sjedinjene Američke Države (SAD) vrlo brzo povući svoje trupe iz Iraka, te kako s nestrpljenjem očekuje dan kada njegova zemlja više neće morati tamo ostati, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 20. Avg. 2020  

  • 1

Trump je govorio na konferenciji za novinare u Bijeloj kući prije susreta s iračkim premijerom Mustafom al-Kadhimijem.

Naglasivši da će s Kadhimijem razgovarati o mnogim pitanjima, uključujući temu nafte i vojnih odnosa, Trump je podvukao da SAD ima vrlo dobre odnose s Irakom.

"Iz Iraka brzo povlačimo svoje trupe i radujem se danu kada SAD više neće morati tamo ostati", rekao je Trump.

Naglašavajući da su i s Irakom postignuti naftni sporazumi, Trump je rekao da se nadaju da će Irak biti dovoljno jak i u stanje da se sam odbrani kada se povuku iz regije.

Trump je odgovorio i na pitanje koje se ticalo odnosa SAD-a i Turske.

"SAD, pogotovo ja lično, imam vrlo dobar odnos s Turskom i predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Razgovarat ćemo s Erdoganom. Naši odnosi s Turskom i Erdoganom su veoma veoma dobri", rekao je Trump.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...