TRIKOVI ZLATA VRIJEDNI: Spremate se na godišnji odmor? Evo kako u nekoliko poteza postaviti automatske odgovore u Gmailu…

Aktivirajte opciju koja će automatski poslati odgovor svima onima koji vas pokušaju kontaktirati e-mailom dok ste na ljetovanju ili odsutni zbog nekog drugog razloga.

  • HiTec

  • 21. Avg. 2020  21. Avg. 2020

  • 0

Planirate li se malo odmoriti od posla, nije loša ideja postaviti automatski odgovor za e-poštu dok vas nema.

Riječ je o opciji koja će automatski poslati odgovor svima onima koji vas pokušaju kontaktirati e-mailom dok vas nema, a kojim ćete ih obavijestiti kako niste u uredu i ne provjeravate e-poštu redovno, kao i kad se planirate vratiti.

Kako postaviti automatske odgovore u Gmailu

Kliknite sličicu zupčanika u gornjem desnom uglu.

Kliknite See all settings pri vrhu navigacije Quick settings na desnoj strani.

Pod karticom General skrolajte do Vacation.

Provjerite je li Vacation responder on uključen.

Unesite početni datum pod First day i završni uz Last day.

Možete dodati i naslov poruke, uz Subject.

Utipkajte poruku pod Message.

Ako ne želite da automatsku poruku vide svi koji vam pošalju poštu, označite kućicu uz Only send a response to people in my Contacts.

I to je to!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...