BORENOVIĆ NA METI STEVANDIĆA: "Dostojan je stranih agentura, raspiruje sjeme mržnje pred sastanak Vučića sa Dodikom"

Predsjednik "Ujedinjene Srpske" Nenad Stevandić izjavio je da lider PDP-a "Branislav Borenović, dostojan stranih agentura, ubacuje i raspiruje sjeme podjela i međusobne mržnje pred predstojeći susret predsjednika Srbije Aleksanda Vučića sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom RS Željkom Cvijanović, i to tako što zloupotrebljava dobru volju Vučića da primi i sasluša svakog srpskog političara, pa i njega lično".

  • Politika

  • 23. Avg. 2020  23. Avg. 2020

  • 0

"Već smo navikli da svaki sastanak i saradnja rukovodstva RS i Srbije, bez obzira na povod ili temu koja se razmatra, dovodi do političke histerije i medijskih harangi koje su svojstvene srbofobnim krugovima u međunarodnoj zajednici i regionalnom okruženju", rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, težnje za međusrpskom neslogom i podjelom, uz istovremeno raspirivanje mržnje prema srpskom narodu, stari su stereotipi sa poznatih adresa koji decenijama produkuju satanizaciju svake prosrpske politike, dovodeći do "oluje" i pogroma srpskog naroda, ne libeći se najbizarnijih alibija, nedostojnih i nepoznatih u ljudskoj istoriji.

"Ulje na vatru dolijevaju neoprezni srpski političari poput Borenovića", naveo je Stevandić u saopštenju.

Odgovornost svakog ozbiljnog čovjeka, a pogotovu srpskog političara je, smatra on, da čuva i njeguje dobre odnose rukovodstva Srbije i RS bez obzira na lične razlike, percepcije ili frustracije zbog vlastitih neuspjeha ili trenutne pozicije.

"Predstavljajući Ujedinjenu Srpsku koja baštini filozofiju i strategiju ujedinjenja, a ne podjela, izvinjavam se ukoliko je moja reakcija mogla da povredi gospodina Borenovića, ali naša budućnost zavisi od jedinstva i dobrih odnosa Srbije i RS i ne mogu da ne reagujem u tome pravcu, jer je to veće i važnije od svake lične impresije ili interesa", poručio je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...