KOMŠIĆ O SPORNIM DOKUMENTIMA: "Dodik priželjkuje novo Karađorđevo i podjelu BiH, nama ostaje da se ponovo branimo"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je za "Oslobođenje" inicijativu Milorada Dodika putem predstavljanja famoznog "dokumenta" predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a koji Dodik namjerava predstaviti i predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću.

  • Politika

  • 24. Avg. 2020  24. Avg. 2020

  • 9

- S dokumentom koji Dodik predstavlja po Srbiji, a podršku za njega namjerava dobiti i u Hrvatskoj, nisam upoznat, kao ni predsjedavajući Predsjedništva, gospodin Džaferović. Takav potez nije tek Dodikovo nepoštivanje institucije Predsjedništva BiH. Međutim, meni su, kao i većini građana BiH, i bez dokumenta jasna osnovna načela Dodikove separtističke politike. Ta politika ponovo traži sagovornika za podjelu države Bosne i Hercegovine, kao što vidimo u Republici Hrvatskoj i politikama koje u BiH nastoje da ožive zločinačku paratvorevinu, tzv. Herce- Bosnu. Nadam se da u Zagrebu Dodik i velikosrpska politika neće pronaći tog sagovornika. Što se nas tiče, i da se ponovo dogodi neko novo Karađorđevo, znamo da jedino što ostaje jeste to da se ponovo branimo - poručio je Komšić.

Podsjećamo, dokumenti koje je Dodik poslao Vučiću, zapravo su zaključci sa dvije sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...