ON JE SJEO U NAJBRŽI AMERIČKI AUTO: I ukočio se od straha (VIDEO)

Wyrick, koji sigurno ima iskustvo vožnje u brzim automobilima, nije mogao sakriti uzbuđenje.

  • Auto

  • 25. Avg. 2020  25. Avg. 2020

  • 0

Ovako bi, vjerovatno, reagovao svako od nas, piše Index.hr.

SSC Tuatara je projekt prvog hipersportskog automobila iz Amerike, a nastaje već desetak godina. Sada je vrlo blizu finalnog izdanja, a njegove čari isprobali su rijetki. Jedan od njih je Buddy Wyrick kojeg je lično provozao Jared Shelby, prvi čovjek kompanije.

A on ga nije štedio, ni auto ni svog suvozača. Wyrick, koji sigurno ima iskustvo vožnje u brzim automobilima, nije mogao sakriti uzbuđenje. I ne samo to, jasno je pokazao da je u strahu, a poslije je priznao kako se u jednom trenutku bojao za život.

 

Ovaj bolid pokreće 5.9 V8 twinturbo koji na E85 gorivu daje 1750 KS. Težak svega 1250 kg, ovaj auto je sposoban za ubrzanja od kojih staje dah, pa tako ubrza od 96 do 195 km/h za samo 2,5 sekundi. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...