KRIŠTO GOVORI ONO ŠTO ČOVIĆ MISLI: Oplela po SDA i ministru Cikotiću…

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto rekla je za Srnu da izjave i poruke koje dolaze iz SDA, ne iznenađuju te da ta stranka za sve što ne funkcionira i za šta bi sama trebala preuzeti odgovornost, traži krivca u drugom.

  • Politika

  • 25. Avg. 2020  25. Avg. 2020

  • 1

– Sve stvari, pa i kada je riječ o migrantskoj krizi, trebaju se rješavati sistemski i najbolje bi bilo kada bi to SDA i politički predstavnici poštovali, i kada je riječ o radu parlamenta, izvršne vlasti, odnosno Vijeća ministara - rekla je Krišto reagirajući na tvrdnju SDA da su SNSD i HDZ krivi što se ne rješava migrantska kriza i da te dvije stranke vrše “opstrukcije u donošenju neophodnih odluka na razini BiH koje bi omogućile bolje upravljanje migrantskom krizom”.

Krišto je istaknula da se HDZ zalaže za funkcioniranje pravne BiH i donošenje sistemskih rješenja, pa i kada je riječ o migrantskoj krizi, kao i o drugim pitanjima u zemlji.

– Možemo se vratiti na niz odluka i potkrijepiti ove moje tvrdnje, ali stvari se ne rješavaju i na neki način produbljuje se kriza u BiH i pravi najveća šteta BiH, a potom šteta za sva tri konstitutivna naroda i sve građane koji u njoj žive - navela je Krišto.

Upitana da prokomentira izjave ministra sigurnosti u Vijeću ministara Selme Cikotića da migrantska kriza ima dobre strane i da migranti troše novac u BiH, Krišto je rekla da takve izjave ne zaslužuju komentar.

– To je zaista neozbiljno promatrati na takav način. Migrantska kriza je veliki izazov za BiH, jedan veliki sigurnosni problem koji, svakako, treba promatrati i s humanitarne strane - navela je Krišto.

Na pitanje očekuje li da će Cikotić pomjeriti stvari sa mrtve tačke kada je riječ o ilegalnim migrantima u BiH, Krišto kaže da u ovom trenutku nema takav dojam.

– Iz svega što smo do sada vidjeli, jasno je da se problemi samo gomilaju, a da se ni na kakav način ne prilazi sistemski problemu ilegalnih migranata kako bi se on riješio. Ovakav način rada i način na koji je Cikotić imenovan za ministra sigurnosti, najbolje govore o tome kakav je pristup SDA u funkcioniranju pravne BiH - zaključila je Krišto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...