GDJE ĆEŠ TO BACITI: Trik kako izvući i posljednji djelić Nutelle iz tegle

Istim metodama možete se poslužiti i ako imate na raspolaganju potrošenu teglu kikiriki putera ili namaza od nekog drugog orašastog voća.

  • Jeste li znali

  • 26. Avg. 2020  26. Avg. 2020

  • 0

Želite li izvući posljednji djelić namaza iz staklenke Nutelle, kašika, viljuška i nož neće vam pomoći u ovom naumu. Silikonska špatula je najkorisniji alat u izvršavanju tog nemogućeg zadatka, piše Punkufer.hr.

No, ako vam se ne da strugati po staklu, možete se poslužiti i drugim mnogo jednostavnijim trikovima.

TRIK BR. 1

Ulijte kravlje ili biljno mlijeko po želji u teglu Nutelle. Čvrsto je zatvorite i počnite tresti staklenku. U mlijeku će se nakon nekoliko minuta otopiti svi skriveni djelići namaza pa možete uživati u slatkom napitku. Mlijeko možete i zagrijati kako biste uživali u toplom piću.

TRIK BR. 2

Iskoristite potrošenu teglu namaza kao posudu u kojoj ćete napraviti zobenu kašu ili puding od chia sjemenki. Ubacite u staklenku zobene pahuljice, mlijeko i/ili chia sjemenke te dobro protresite sadržaj. Ostavite teglu u hladnjaku preko noći, a sutradan uživajte u ukusnom jelu, obogaćenom namazom od lješnika. U tegli od namaza možete poslužiti i omiljene žitne pahuljice sa mlijekom ili kuglice sladoleda.

Savjet plus:

Istim metodama možete se poslužiti i ako imate na raspolaganju potrošenu teglu kikiriki maslaca ili namaza od nekog drugog orašastog voća. Maslac od kikirikija jedna je od omiljenih poslastica pasa. Potrošenu staklenku maslaca od kikirikija možete dati i psu da „počisti“ svojim jezikom.   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...