ŠTA SE DEŠAVA?: Vlada KS naložila Zavodu i Općoj bolnici da hitno osposobe kantonalni izolatorij u...

Vlada KS osigurat će potrebna sredstva u iznosu od milion KM za prvu fazu adaptacije i rekonstrukcije objekta bivšeg Armijskog centra.

  • Vijesti

  • 27. Avg. 2020  27. Avg. 2020

  • 0

Vlada Kantona Sarajevo zadužila je Ministarstvo zdravstva KS, JU Zavod za javno zdravstvo KS i JU Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" da hitno i bez odgađanja, u saradnji s UNDP-jem, pokrenu adaptaciju i rekonstrukciju objekta bivšeg Armijskog centra u krugu Opće bolnice za potrebe formiranja Covid-izolatorija Kantona Sarajevo.

Također su zaduženi da pruže stručnu pomoć i daju saglasnost na finalno projektno rješenje za izolatorij.

Kako je navedeno, Vlada KS će osigurati potrebna sredstva u iznosu od milion KM za prvu fazu adaptacije i rekonstrukcije objekta bivšeg Armijskog centra, odnosno prizemlja ovog objekta, koji uključuje građevinsko-zanatske i instalaterske radove.

Na ovoj etaži objekta planiran je smještaj oko 40 bolničkih kreveta, piše "Faktor".

Stručni tehnički nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...