PUTINOVE PORUKE NE SLUTE NA DOBRO: "Ne možemo biti ravnodušni, Bjelorusija je nama..."

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je da je Bjelorusija veoma blizak susjed i da Rusija neće ostati ravnodušna prema političkim previranjima koja su izbila u Bjelorusiji nakon nedavnih predsjedničkih izbora, prenosi Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 27. Avg. 2020  28. Avg. 2020

  • 2

U intervjuu za televiziju Rossiya-24, Putin je optužio Evropu i SAD za prekomjerno i nepristrano ponašanje u kontekstu situacije u Bjelorusiji, koja je poprište masovnih antivladinih protesta nakon što je predsjednik te zemlje Alexandar Lukashenko na izborima izborio novi mandat.

"O situaciji u Bjelorusiji čujemo sve objektivnije stavove s obje strane. To je pitanje kojim se treba baviti narod Bjelorusije. Međutim, mi ne možemo biti ravnodušni. Bjelorusija je nama veoma bliska zemlja, čak i najbliža", kazao je Putin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...