PORSCHE OBNOVIO NOVU PANAMERU, POZNATA I CIJENA: Sve dok ga ne kupite, uživajte u vožnji na našem portalu (VIDEO)

Ako se ijedan automobil uspio etablirati među starosjediocima kao simbol osobnog uspjeha, onda je to svakako ovaj.

  • Auto

  • 28. Avg. 2020  28. Avg. 2020

  • 0

Vole ga svi, od sportaša preko filmskih diva i pjevača pa sve do uspješnih poslovnih ljudi. Dakako, sve rečeno itekako vrijedi i u našoj regiji, gdje se svaka vijest čeka sa posebnom pažnjom. Pogađate, govorimo o Panameri, čije je obnovljeno izdanje Porsche predstavio svekolikoj javnosti. 

Ekskluzivna limuzina iz Porschea glavninu novosti krije ispod atraktivnog odijela. Ponuda je šarolika, a ide preko novog hibrida sve do Turbo S izdanja od 630 konjskih snaga. Dotična izvedba je i najzanimljivija. Tih 630 KS i 820 Nm znači plus od 80 KS i 50 Nm u odnosu na dosadašnji model. 

Četverolitarski V8 je dorađen, a budući vlasnik moći će osjetiti šta znači 3,1 sekunda do 100 kilometara na sat i 315 km/h maksimalca. Dorađen je i zračni ovjes, Porsche Active Suspension Management (PASM) i sistem stabilizacije Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) uključujući Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

Turbo S već se dokazao. Na legendarnoj stazi Nürburgring-Nordschleife test vozač Lars Kern je krug dužine od 20,832 kilometara završio za tačno 7:29,81 minuta, što je službeni rekord u kategoriji "gornja klasa“. 

Ako ste skromnijih apetita, tu je Panamera GTS sa V8 biturbo motorom te 480 KS i 620 Nm. Više snage i poboljšana zvučna kulisa su dodatni plus. Konačno, tu su Panamera i Panamera 4, pokretane 2,9 V6 biturbo motorom sa poznatih 330 KS i 450 Nm, ali i dotjeranim podvozjem i elektronskom logistikom. 

U domeni hibrida novost je 4S E-Hybrid s većom baterijom od 17,9 kilovat-sati i do 54 kilometra električnog dosega. Kombinacija elektromotora snage 136 KS koji je integriran u PDK mjenjač sa osam stepeni i 2,9-litarskog V6 biturbo agregata sa 440 KS postiže se sinergijski efekt od 560 KS i 750 Nm. A to znači odličnih 3,7 sekundi do 100 km/h i 298 km/h maksimalca.

U pogledu arhitekture, kupci mogu birati klasičnu izvedbu, ali i Sport Turismo te Executive sa produljenim međuosovinskim razmakom. A kad je dizajn u pitanju, spomenimo nove detalje, poput maske hladnjaka, izmijenjenih svjetala, te većih usisnika. Straga su, u skladu s ostatkom game, svjetla sada spojena trakom, a na GTS dodatno zatamnjena. Novi su i aluminijski naplaci promjera od 21 cola. 

Umjesto popisa opreme, reći ćemo samo da je ponuda još bogatija i uključuje potpuno umrežavanje. 

Stoga završimo cijenom, a ona postaje aktuelna od oktobra, kada prvi primjerci stižu u salone. Lista narudžbi već je otvorena, a situacija je sljedeća: U Njemačkoj cijene počinju od 91.345 eura za Panameru. Panamera 4 je dostupan od 95.289 eura, Panamera 4S E-Hybrid od 126.841 euro, Panamera GTS od 136.933 eura naviše i Panamera Turbo S od 179.737 eura.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...