SOLAK IPAK OSTAJE PRAZNIH DŽEPOVA: Neće dobiti pomoć za pad sa motora, i to zbog dva velika razloga…

Solak sve vrijeme suspenzije prima puni iznos plate iako više ne obavlja funkciju direktora, jer je u međuvremenu imenovan vršilac dužnosti FUCZ-a.

  • Mini market

  • 28. Avg. 2020  28. Avg. 2020

  • 0

Administrativna komisija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine odbila je na današnjoj sjednici zahtjev Fahrudina Solaka, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite, koji je tražio 1.870 KM kao naknadu za povredu nakon pada sa motocikla.

Klix prenosi da je Solak tražio naknadu, odnosno pomoć iz budžeta koja nema karakter plate za povredu koju je zadobio u aprilu.

Zahtjev je jednoglasno odbijen. Jedan od razloga zašto je Solakov zahtjev odbijen jeste što se povrijedio tokom vikenda, ali i zato što se sredstva koja se izdvajaju za tu namjenu, uglavnom daju osobama koje imaju teža oboljenja i težeg su finansijskog stanja.

Klix podsjeća da je Solak suspendovan, jer je direktno bio uključen u slučaj nabavke spornih respiratora preko firme "Srebrena malina". U toku je istraga Tužilaštva BiH, a Solak je jedna od četiri osumnjičene osobe.

Solak sve vrijeme suspenzije prima puni iznos plate iako više ne obavlja funkciju direktora, jer je u međuvremenu imenovan vršilac dužnosti FUCZ-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...