OSTROG, I NA PRVU LOPTU: Stanivuković otišao u Nikšić da brani "vjeru, identitet, kulturu i svetinje" (VIDEO)

Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidat za gradonačelnika Banje Luke, ovih dana se nalazi u posjeti Crnoj Gori, gdje boravi, kako je rekao u svojim videosnimcima, da "pomogne braći Srbima u borbi za našu vjeru, identitet, kulturu i svetinje".

  • Mini market

  • 29. Avg. 2020  29. Avg. 2020

  • 8

Stanivukovićev domaćin u Crnoj Gori je Vladislav Dajković, radikalni prosrpski političar i funkcioner Prave Crne Gore, koji je na svom Twitteru, kombinirajući ćirilicu i latinicu, napisao: "Na mladima svijet ostaje. Stigao mi je Draško Stanivuković, drug i saborac iz naše Republike Srpske. Njegova prva želja je bila da obiđe našu najveću svetinju, manastir Ostrog. A nakon toga, zna se - pravac na litiju."

A na litiju je Dajković odveo Stanivukovića u Nikšić, gdje su šetali s hiljadama drugih "boraca za svetinje" i protiv "izajničke vlasti" Mila Đukanovića

Na videozapisu na YouTtubeu Stanivuković je, šetajući ulicama Nikišića, kazao da je došao da podrži svoj narod i najavio da u "nedjelju ovdje očekuju velike padavine". 

U nedjelju, 30. augusta, u Crnoj Gori se održavaju izbori koji će biti do sada najveći izazov za predsjednika Mila Đukanovića i njegovu Demokratsku partija socijalista, koja je na vlasti skoro 30 godina. Kampanja koju protiv njega vode protivnici, uglavnom iz prosrpske opozicije, potpomognute iz Beograda i Moskve, nikada nije trajala duže, nikada nije bila žešća, organiziranija i samouvjerenija. Kampanja za rušenje Đukanovića orkestrirano se, osim u Crnoj Gori, vodi i u Srbiji, Republici Srpskoj, dijelovima Kosova i u nju su uključeni ne samo predstavnici vlasti nego i opozicije, što potvrđuje i slučaj Draška Stanivukovića.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...