POČELI PROTESTI U BIHAĆU; GRAĐANI U OČAJU PORUČUJU: Ako se ne riješi problem migranata, dolazimo u Sarajevo…

Građani traže da nadležni sa svih nivoa vlasti konačno počnu rješavati problem i migrantsku krizu stave pod kontrolu jer smatraju da se ona lomi upravo preko njihovih leđa.

  • Vijesti

  • 29. Avg. 2020  29. Avg. 2020

  • 0

U Bihaću, na Gradskom trgu su počeli protesti građana zbog eskalacije migrantske krize u ovom gradu, ali i na prostoru cijelog Unsko-sanskog kantona. Građani iz Bužima, Cazina, Bosanske Krupe, Ključa, Sanskog Mosta, Velike Kladuše najavili su dolazak na proteste kako bi iskazali nezadovoljstvo, javlja reporet Patrije iz Bihaća.

Građani traže da nadležni sa svih nivoa vlasti konačno počnu rješavati problem i migrantsku krizu stave pod kontrolu jer smatraju da se ona lomi upravo preko njihovih leđa.

Policija USK na međuentitetskoj liniji kreirala je blokade kojima sprječava prolaz migranata iz RS-a u Federaciju.

I pred toga, migranti su uglavnom raspoređeni u Federaciji BiH, sa naglaskom na USK, a RS odbija da na svojoj teritoriji osigura lokacije za njihovo zbrinjavanje, javlja Oslobođenje.

Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Mustafa Ružnić došo je među okupljene KRajišnike i kazao d aće sve poruke s protesta prenijeti u ponedjeljak na sastanku u Sarajevu s predsatvnicima viših nivoa vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...