BURNO NA BLISKOM ISTOKU: Po direktnoj naredbi princa Salmana uhapšen komandant saudijskih snaga za...

Visoki oficir saudijske vojske i dugogodišnji komandant saudijskih snaga koje se bore u Jemenu i njegov sin uhapšeni su zbog korupcije, saopćile su saudijske vlasti.

  • Svijet

  • 01. Sep. 2020  01. Sep. 2020

  • 0

Saopćenje je povezano s antikorupcijskom akcijom, koju je naredio saudijski princ prestolonasljednik Mohammed bin Salman (35), sin kralja Salmana.

U saopćenju Ministarstva odbrane Saudijske Arabije navodi se da "Ministarstvo istražuje sumnjive finansijske transakcije", bez detaljnijih podataka, prenosi Tanjug pozivajući se na državnu agenciju Saudi Press.

Smijenjeni visoki saudijski zvaničnici

Reuters izvještava da je kraljevina razriješila generalmajora Fahda bin Turkija bin Abdulaziza Al Sauda, člana kraljevske porodice i komandanta združenih prosaudijskih snaga, koje se u Jemenu bore protiv proiranskih, šiitskih Husi pobunjenika.

Prema naređenju 84-godišnjeg suverena, kralja Salmana, smijenjen je i generalov sin, koji je obavljao dužnost zamjenika guvernera regiona Al-Jouf, na sjeverozapadu kraljevine, te još četvorica visokih saudijskih zvaničnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...