ZLI DUHOVI ČETNIŠTVA KRUŽE CRNOM GOROM: Sve neodoljivo podsjeća na početak 90-ih godina (VIDEO)

Od nedjelje navečer u Crnoj Gori traju proslave izborne pobjede opozicionih partija na parlamentarnim izborima. Međutim, ono što dominira jesu srbijanske zastave, kao i četnička ikonografija, koja neodoljivo podsjeća na početak 90-godina prošlog vijeka, odnosno na vrijeme kada se na ovim prostorima već mogao namirisati zadah budućih ratova.

  • Regija

  • 01. Sep. 2020  01. Sep. 2020

  • 8

Tu su i pjesme, kojima se veliča srpstvo, osobe islamske vjeroispovjesti nazivaju turcima, pjeva se o "srpskom Kosovu". Jedna o omiljenijih je "Kosovo", ili kako je još nazvana "Ja sam rođen tamo dole", koju izvodi revitalizovani Baja Mali Knindža, jedna od svesrpskih edstradnih perjanica 90-tih. Alkohol i oružje, uz slušanje ove pjesme, predstavljaju neizostavan dodatak.

Na eskalaciju srpskog nacionalizma i četništva, kao i na posljedice koje to zlo može donijeti upozorio je i Džemal Lekić, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Tuzi.

- Nacionalizam, orkestriran pozivima opozicionih lidera u predizbornoj kampanji, doživio je vrhunac. Kroz Malesiju se viore zastave druge države, osviću provocirajući transparenti, a širom Crne Gore svjedočimo i fizičkim napadima na manjinske narode, kazao je Lekić, prenosi CDM.me.

Prema njegovim riječima, svi pozivi koje upućuju Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović ili Aleksa Bečiić su licemjerni ukoliko lideri opozicije budu šutili na ovo što se trenutno dešava u Crnoj Gori.

- Ako zaista želite dobro manjinama, ako želite dobro Crnoj Gori, budite odgovorni i reagujte na sve ovo što doživljavaju pripadnici manjinskih naroda nakon izbora u nedjelju, dodao je Lekić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...