"BOLI SU ME NOŽEM, ODSJEKLI MI UHO": Oglasili se policajci čije je prebijanje sve zgrozilo

Svi osumnjičeni se nalaze u pritvoru, a Vlatko Tojagić, Bojan Pavlović i Živan Dragojlović uhapšeni su po Interpolovoj potjernici nekoliko mjeseci nakon incidenta u Banjoj Luci.

  • Hronika

  • 02. Sep. 2020  02. Sep. 2020

  • 0

Nakon što je "Blic" ekskluzivno objavio snimak brutalnog prebijanja policajaca Miroslava Manjoša i Vladimira Nedeljkovića u Sremskoj Mitrovici, oni su nakon bezmalo tri godine od tog incidenta otvorili dušu.

Kažu da su rane zarasle, ali da i dalje osjećaju posljedice masakra koji su nad njima počinili članovi kriminalne grupe iz Laćarka.

Miroslava Manjoša zatekli smo u Njemačkoj, gdje se nakon incidenta odselio sa porodicom i gdje trenutno živi i radi. Kaže da se nerado prisjeća nemilog događaja nakon kojeg je dao otkaz u KPZ-u Sremska Mitrovica, gdje je radio kao zatvorski čuvar, ali da pomno prati tok suđenja zločincima koji su unakazili njega i Vladimira, piše "Blic".

– Snimak koji ste objelodanili, zaista ne bih da ga komentarišem. Sve se na njemu vidi i vidi se ko je šta kome uradio. Veoma mi je mučno da se prisjećam cijelog događaja. Zbog toga sam se, između ostalog, i odselio sa porodicom iz zemlje – govori Manjoš.

Kaže da su fizičke rane zacijelile, da se osjeća dobro i da najradije ne razmišlja o kobnoj večeri, ali da preko advokata i prijatelja prati šta se dešava s njihovim slučajem, koji je preuzeo Viši sud u Sremskoj Mitrovici.

– Dokazni materijal je tu, tu su izjave svjedoka… Kako sam shvatio, na sljedećem ročištu bi trebalo da bude urađeno i vještačenje snimka pa ćemo vidjeti šta će dalje biti. Nadam se da će pravosudni organi uraditi valjano svoj dio posla i konačno ovaj slučaj privesti kraju i adekvatno kazniti počinioce – zaključio je Manjoš.

Istog je stava i njegov prijatelj Vladimir Nedeljković, koji je, također, stradao kobne noći, a koji kaže za "Blic" da mu je mučno da gleda snimak i da se prisjeća dana kada je, praktično, ubijen i ponovo vraćen u život, prenosi Srpskainfo.

– Evo, već dvije i po godine proživljavam sve to. Da nije tog snimka, još bi, po čaršijskim pričama, ispalo da smo mi za sve krivi i da smo maltene to sve sami sebi uradili. A tamo se lijepo sve vidi. Vidi se da sam već poslije nekoliko prvih udaraca ostao bez svjesti, a oni su me i dalje tukli, sjekli… I mene i Miroslava. Iskrvario sam i praktično umro pa su morali da me reanimiraju. Istina je da nisam bio na dužnosti, ali su oni dobro znali da sam policajac, a da je Miroslav zatvorski čuvar. Ako su bili u stanju tako zvjerski da napadnu službena lica, šta, onda, jedan običan čovjek može da očekuje od takvih ljudi ako budu pušteni na slobodu – pita se Nedeljković, koji je od kobne večeri na bolovanju s brojnim ranama od kojih je većina zacijelila, ali one najteže – psihičke, još su primjetne.

– Uskoro treba da izađem pred invalidsku komisiju, jer više psihički ni fizički nisam sposoban za rad. Cijelog su me isjekli. Odsjekli su mi uho, ali su ljekari uspjeli da ga vrate. Slično je i sa šakom. Proboli su mi je nožem i ljekari su uspjeli da sastave tetive sa srednjim prstom, ali su mi ostali uništeni nervi i sada je on disfunkcionalan, a i cijela šaka mi je atrofirala. I pucali su na nas. Dio zrna od metka mi je još u potiljku. Na sreću, nije probio moždanu opnu pa su ljekari odlučili da ga izvade kada ga tijelo samo izbaci do kože. Šta da vam kažem? Nadam se samo da će sud pošteno odraditi svoj posao i da će se sve konačno završiti – priča nam ogorčeni Nedeljković.

Podsjetimo, 10. septembra u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici na optuženičkoj klupi naći će se Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović, Mladen Vukelić, Filip Milutinović i Bojan Pavlović zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj teškog ubistva. Za isto krivično djelo tereti se i Milenko Vukelić, koji je u bijegu.

Svi osumnjičeni se nalaze u pritvoru, a Vlatko Tojagić, Bojan Pavlović i Živan Dragojlović uhapšeni su po Interpolovoj potjernici nekoliko mjeseci nakon incidenta u Banjoj Luci.

Kako je za "Blic" tada ispričao izvor iz policije, osumnjičeni pripadaju niže pozicioniranoj grupi u kriminalnom miljeu te ih smatraju za “bandu neotesanih kriminalaca i siledžija koji ne prezaju ni od čega i koji su hapšeni zbog raznih krivičnih djela – od nasilničkih i krvnih delikata, preko falsifikovanja novca do teških krađa i dilovanja narkoticima”.

– Pretpostavljamo da je motiv za napad bila činjenica da je Nedeljković radio na njihovom razotkrivanju i privođenju pravdi zbog raznih kriminalnih djela, a da je Manjoš tu, nažalost, ispao kolateralna šteta, kao i djevojka koja je zadobila lakše tjelesne povrede od rikošeta – rekao je tada sagovornik "Blica" upućen u detalje istrage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...