OVO SMO DUGO ČEKALI: Konačno dobre vijesti iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, testirano 411 osoba, na koronavirus pozitivno...

Od ovog broja novozaraženih 22 ili 75,86 posto su osobe koje su odranije u samoizolaciji i pripadaju porodičnim klasterima.

  • Vijesti

  • 03. Sep. 2020  03. Sep. 2020

  • 0

Nakon što je u protekla 24 sata obrađeno 411 testova, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavljeno je 46 osoba, navedeno je u današnjem izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Od ovog broja novozaraženih, 22 ili 75,86 posto su osobe koje su odranije u samoizolaciji i pripadaju porodičnim klasterima.

U KS je trenutno hospitalizovano 25 pacijenata i svi se oni nalaze u izolatoriju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), od čega je na respiratoru jedna osoba, a u posljednja 24 sata iz izolatorija je otpušteno šest osoba.

Zaključno s današnjim danom, u KS su zaražene ukupno 4.003, a izliječeno ukupno 3.567 osoba.

U posljednja 24 sata nije preminula nijedna osoba, a u KS je zabilježeno ukupno 70 smrtnih slučajeva.

U samoizolaciji su 859 osobe, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze je 366.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...