“SB” NA OTVORENJU CENTRA ZA IZVRSNOST U PODUZETNIŠTVU SARAJEVO: Podrška mladim poduzetnicima u pokretanju novih biznisa… (FOTO)

Na svečanom otvorenju Centra promovisana je prva generacija od osam mladih poduzetnika, koji su u sklopu Centra već dobili stručnu i finansijsku podršku za razvoj svojih poslovnih poduhvata.

  • Ekonomija

  • 03. Sep. 2020  03. Sep. 2020

  • 0

Svečano je otvaren Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo.

Centar je uspostavljen zahvaljujući podršci Evropske unije kroz projekt "EU4Business", a omogućit će dugoročnu podršku mladim poduzetnicima u pokretanju novih biznisa i kreiranju radnih mjesta.

Na svečanom otvorenju Centra promovisana je prva generacija od osam mladih poduzetnika, koji su u sklopu Centra već dobili stručnu i finansijsku podršku za razvoj svojih poslovnih poduhvata.

Osnivač Centra je lokalno partnerstvo Centar Sarajevo, jedno od pet lokalnih partnerstava uspostavljenih kroz "EU4Business" projekt, koji će zajednički koordinirati aktivnosti na podržavanju poduzetništva kao jednog od glavnih pokretača ekonomskog razvoja. Pokretači ovog partnerstva su Općina Centar, Udruženje CEFE BiH, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Internacionalni Burch univerzitet, "Bit Alijansa" i "DVC Solutions" d.o.o..

Inače, "EU4Business" potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj u BiH. Program je vrijedan 16,1 milion eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milion eura). Projekt zajedno provode GIZ, ILO i UNDP od aprila 2018. do marta 2022. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...