DAČIĆ U MANIRU NAJBOLJIH KOMIČARA: "Ovo je autogol Trumpa, sad neće dobiti glasove Srba"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je ponuđen dokument u Washingtonu u okviru kojeg je i tačka 10 o međusobnom priznanju i jasno poručio da je to za Srbiju neprihvatljivo, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

  • Regija

  • 03. Sep. 2020  03. Sep. 2020

  • 1

"Tačno je da je papir sa svim ovim predlozima i tačka 10 bio na pregovaračkom stolu koju je, prema informacijama koje sam dobio sa najvišeg nivoa delegacije u Washingtonu, Vučić na brutalan način odbio", rekao je Dačić u emisji "Tema dana" televizije Pink.


Nesumnjivo je, kaže, Dačić da je ovo jedan od pokušaja SAD dođu do nekog rješenja.

- Ovo pitanje je unutrašnji politički potez, kako bi pomogao Trampu u kampanji - rekao je Dačić, dodajući da ukoliko ga je neko savjetovao tako, da je to njegov veliki minus u kampanji.

Dodaje da su mu potrebni srpski glasovi, dok Albanci u SAD-u glasaju za kandidata opozicionih Demokrata, Josepha Bidena.

- Šta Trump dobija spoljnopolitičkim dogovorom koji je na štetu Srba? Mislim da je ovo autogol Trumpa. On nakon ovoga neće dobiti srpske glasove na izborima, a znamo da Albanci glasaju za Bidena, kaže Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...