NOVI SMRTNI SLUČAJEVI U HNK: Bio je "corona-free" zona, a danas SE NEUMOM ŠIRI VIRUS…

Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus.

  • Vijesti

  • 04. Sep. 2020  04. Sep. 2020

  • 0

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muškarac rođen 1967. iz Gruda i muškarac rođen 1945. iz Mostara, saopćeno je danas iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK.

Na bolničkom liječenju trenutno su 38 bolesnika, od kojih je jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a pet na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali klinički stabilno.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Covid-19 testirana su 592 uzorka.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 76, i to: 43 iz Mostara, 12 iz Čitluka, šest iz Prozora-Rame, pet iz Neuma, po četiri iz Čapljine i Jablanice i po jedno iz Stoca i Konjica.

Neum je nekoliko sedmica bio "corona-free" zona i raj za turiste iz regiona i BiH, a sada danima bilježi nove slučajeve koronavirusa.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su 97 rješenje o samoizoliranju i izoliranju. Do sada su izdali ukupno 2.965 rješenja, od čega je 1.113 na snazi, saopćeno je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...