VELIČANSTVENI PRIZORI SA SJEVERA HERCEGOVINE: Zavirite u ljepote skrivenog jezera, jednog od najljepših u Evropi… (VIDEO)

Ramsko jezero nastalo je 1968. godine na rijeci Rami u općini Prozor-Rama, na sjeveru Hercegovine.

  • Društvo

  • 05. Sep. 2020  05. Sep. 2020

  • 0

Jezero se nerijetko svrstava među najljepša jezera u Europi. Njegova dužina je 12 kliometara, a najveća dubina je oko 95 metara. Mještani su ga nekada proklinjali, a danas ga zovu svojim biserom. Ponosni su na mogućnosti koje im ovo umjetno jezero otvara kao svojevrsno vraćanje duga zbog patnje koju su morali preživjeti njihovi djedovi, navode iz Udruženja “Mapa kulture”.

Dodaju da čista priroda i nevjerovatno mirna voda, kao i većina prirodnih ljepota u Bosni i Hercegovini, ima veliki potencijal kako za domaće i tako i za strane turiste.

Portugalski režiser André Gil Mata snimao je film "Drvo" ("A Árvore") na Ramskom jezeru i na području općine Prozor-Rama. Film je objavljen 2018. godine.

U bogatstvu Ramskog jezera uživajte u videu koji slijedi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...