BITKA ZA NJEMAČKU: Pogledajte okršaj Porsche Taycana i Teslinog Modela 3 na Nurburgringu, mnogi će se iznenaditi kad vide rezultat… (VIDEO)

Najbolji modeli električnih automobila na svijetu pokazali su svoje mogućnosti na najtežoj mogućoj stazi.

  • Auto

  • 07. Sep. 2020  07. Sep. 2020

  • 0

Čuveni Nordschleife opet je ponudio zanimljiv dvoboj. Ovoga puta električne jurilice Tesla 3 Performance od 500 KS u V2 programu vožnje na Michelin Pilot Sport 4 gumama (235/35/R20) ukrstio je koplja sa Porsche Taycanom 4S koji „ispaljuje“ 530 KS, a leži na 19-colnim Hankook gumama.

Dodajmo i kako je Teslin Model 3  započeo krug sa 95 posto baterije, a nakon odrađenog kruga, imao je kapacitet od 53 posto.
A, s druge strane, Porsche Taycan je započeo krug sa 95 posto baterije, a nakon odrađenog kruga ostao je na 56 posto.

Da ne dužimo više, pogledajte okršaj električnih jurilica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...