KOMŠIĆ OBRUKAO MILORADA: "Pokazalo se da su Dodikove najave obično dezavuisanje i dezinformisanje javnosti..."

Na sastanku Vučića i Hottija s Trumpom nije bilo ni govora o povezivanju statusa Kosova i RS-a, kazao je Komšić.

  • Politika

  • 07. Sep. 2020  07. Sep. 2020

  • 1

Pokazalo se da su Dodikove najave obično dezavuisanje i dezinformisanje javnosti, izjavio je za Fenu član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirajući to što na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdullaha Hotija s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Bijeloj kući nije ni spomenuto povezivanje Republike Srpske sa statusom Kosova, što je najavljivao član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik. 

- Niti je o tome bilo govora niti se status države Kosovo može povezivati sa statusom Bosne i Hercegovine ili bilo kojeg njenog dijela - naveo je Komšić.

Nažalost, upozorio je, dio javnosti prečesto nasjeda na takve spinove.

- Što se tiče samog sporazuma između predstavnika Republike Srbije i Republike Kosovo, čini se da su uvaženi određeni politički realiteti, kojih su, inače, svi svjesni, samo ih je škakljivo tumačiti kao političku realnost, koja vodi ka međusobnom priznanju između dvije države - zaključio je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...