STIŽU MILIONI: Investitori iz Norveške zainteresirani za ulaganja u energetski sektor Bosne i Hercegovine…

Norveški investitori zainteresirani su za ulaganje u energetski sektor u BiH, s fokusom na obnovljive izvore energije, kao i u oblast informatičkih tehnologija, istaknuto je na sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staše Košarca i ambasadora Norveške u BiH Olava Rajnertsena.

  • Ekonomija

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 0

Rajnertsen je tokom nastupne posjete informirao Košarca da Norveška aktivno radi na uspostavljanju biznis asocijacije u BiH s ciljem efikasnijeg povezivanja privrednika iz BiH s privrednicima iz Norveške.

On je podsjetio da je Norveška podržala formiranje poslovnih inkubatora u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli.

U saopćenju se dodaje da su se sagovornici usaglasili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te da je potrebno unaprijediti i intenzivirati vanjskotrgovinsku saradnju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...