NA POMOLU JE PREOKRET: Čelnici Volkswagena odlučili o Škodinoj sudbini, mnogi će se razočarati…

Novi šef Škode Thomas Schäfer u razgovoru za češke "Hospodárske noviny" govorio je o sudbini te automobilske marke.

  • Auto

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 0

Nedavno je šef VW koncerna Herbert Diess najavio da bi uspješna Škoda mogla postati jeftiniji brend, nešto poput rumunske Dacije.

Njegove riječi izazvale su veliku pažnju, a kasnije i otpor Škodinih trgovaca, koji ne žele derogiranje brenda. Prodaja ide odlično, a takav potez smanjio bi marže na minimum. Naravno, vijest su sa pažnjom pročitali i brojni ljubitelji Škode.

No, novi šef Škode Thomas Schäfer sad je otklonio tu mogućnost u razgovoru za češke "Hospodárske noviny".

„Nećemo biti nova Dacia“, rekao je.

Električni SUV Enyaq, nova Octavia, Superb… sve su to i praktične najave da ćemo teško pronaći Škodu ispod 30.000 KM, stoga bi se mnogi kupci "plićeg" novčanika mogli razočarati.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...