SVJETSKI MEDIJI PIŠU O ČUDU IZ MOSTARA: Obožavalac kompanije "Tesla" iz BiH napravio vlastiti Cybertruck...

Bosanskohercegovački obožavalac Fordovih kamioneta i kompanije "Tesla" u vlasništvu Elona Muska nije mogao sjediti skrštenih ruku i čekati da proizvođač električnih automobila pusti u promet svoj Cybertruck, koji se očekuje krajem 2021. godine.

  • Auto

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 0

Umjesto toga je napravio vlastitu verziju futurističkog vozila.

Kako je objavio Reuters, specijalisti informacionih tehnologija Igoru Kreziću i inžinjerima u kompaniji "Stark Solutions" trebalo je osam mjeseci da rastave Ford Raptor F-150 na najmanje dijelove i transformišu ga u vozilo na naftni pogon koje liči na Cybertruck.

Prva vožnja ulicama grada Mostara na jugu zemlje privukla je veliku pažnju, rekao je za Reuters Mario Ćorić, direktor kompanije.

- Svi su nas gledali, a većina ih je mislila da smo napravili tenk, jer ljudi ne znaju šta je Cybertruck. Jedna se djevojka čak zaustavila i pitala da li se ovdje proizvodi "Teslin" Cybertruck - rekao je Ćorić.

Krezić je odbio razgovarati za Reuters.

Iako možda ne izgleda identično funkcionalnom prototipu Cybertrucka, kamionet ima sličnu eksternu estetiku.

- Vlasnik je želio kombinovati dvije suprotne strane - Ford i Cyber - jer je obožavatelj i Forda i "Tesle" tako da smo spojili ove dvije ideje u jednu. Ovaj koristi naftu, a "Tesla" koristi električnu energiju. Pokušali smo kopirati što više smo mogli, ali naš automobil nije iste veličine kao Cybertruck - kazao je on.

Zasad nema komentara "Forda" i "Tesle".

Ćorić je kazao da "Stark Solutions" sada pokušavaju registrovati vozilo kako bi ga mogli voziti ulicama BiH, ali su naišli na probleme, jer su oštri ćoškovi, poput onih koje ima Cybertruck, zakonom zabranjeni.

"Tesla" planira izgraditi fabriku za proizvodnju Cybertrucka u blizini Austina u Teksasu. Cybertruk će imati početnu cijenu od oko 39.000 američkih dolara, a liči na oklopno vozilo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...