KONAKOVIĆ NAJAVIO: Spreman zahtjev za smjenu Vlade KS, IMAMO RUKE bez SBB-a

Govoreći o odlasku mladih iz BiH, poručio je da su Narod i pravda i njegov koncept jedini odgovor na taj problem.

  • Politika

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 1

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, najavio je smjenu Vlade Kantona Sarajevo poručivši da je to moguće i bez Saveza za bolju budućnost.

On je u razgovoru sa Sanelom Duković u programu N1 poručio da se ''SBB-u ne može vjerovati'', ali da su možda shvatili ''šta su uradili izlaskom iz šestorke''.

''Zahtjev za smjenu Vlade ići će sigurno prije samih izbora. Procedura traje dva i po mjeseca i bilo bi loše vezati je za kampanju. Mi radimo jedan ozbiljan posao. Moramo vidjeti šta SBB zaista radi. Njima se ne može vjerovati s obzirom na sve što su uradili dosad, čas su ovdje - čas su tamo. Moguće je da su shvatili šta su, zapravo, uradili izlaskom iz šestorke i, ako jesu shvatili, vidjet će se to brzo na njima. Mi imamo ruke bez SBB-a, nisam fan velike saradnje sa SBB-om, ali ja nisam lider četvorke. Postoji ideja da se šire od Sarajevskog kantona reformiše vlast'', kazao je Konaković uz napomenu da on lično nema povjerenja u SBB, jer su ga ''optužili, osudili i sada pomilovali''.

Govoreći o odlasku mladih iz BiH, poručio je da su Narod i pravda i njegov koncept jedini odgovor na taj problem.

''Vladavina prava - to je osnovna poruka svim građanima Bosne i Hercegovine'', dodao je on.

Konaković je komentarisao i ostale aktuelne teme, susret Dragana Čovića i Milorada Dodika u Mostaru, potezime SDA i DF-a, Paradu ponosa. Uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...