KOMŠIĆ PONIŠTIO DODIKOV ZAHTJEV: Vožd bijesan, upitan njegov dolazak na sastanak sa Palmerom!

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sutra neće održati vanredne sjednice koje su zatražili članovi Predsjedništva Željko Komšić i Milorad Dodik.

  • Mini market

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 12

Naime, Dodik je zatražio vanrednu sjednicu o premještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, a Komšić vanrednu sjednicu o priznanju Kosova. Dodik je tražio da se sjednica održi u 11 sati, a u Komšiće 15 minuta ranije. 

No od svega sutra neće biti ništa. Naime, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je ranije uputio zahtjev da se održi sjednica na kojoj bi se razmatrala četiri goruća pitanja, odnosno četiri izvještaja Vijeća ministara i to - o pitanju pandemije koronavirusa u našoj zemlji, pitanju migranata i zaštite državne granice, pitanju realizacije 14 ključnih preporuka iz Mišljenja Evropske komisije te izvještaj Vijeća ministara o realizaciji usvojenog Programa reformi. 

Međutim, kako saznaje naš portal od izvora u Predsjedništvu BiH, Milorad Dodik nije najbolje primio ishod ovakve situacije, te je upitan njegov dolazak na sutrašnji sastanak u Predsjedništvo sa visokim američkim diplomatom Matthew Palmerom.

(A.M.)

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...