MAGIJA ČAROBNJAKA IZ PORTUGALA: Pogledajte golčine Cristiana Ronalda protiv Švedske, prvi vrijedi dvostruko… (VIDEO)

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo postao je tek drugi igrač u historiji koji je postigao 100 golova u reprezentativnom dresu.

  • Sport

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

Ronaldo je jubilarni 100. gol postigao sinoć, pri kraju prvog poluvremena meča protiv Švedske u Ligi nacija, i to na sebi svojstven način – sjajnim šutem iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Portugalac je tako postao prvi Evropljanin koji je došao do 100 postignutih golova u reprezentaciji, a drugi je svih vremena, iza Iranca Alija Deija, koji je 109 puta bio strijelac.

Prvi gol u seniorskoj reprezentativnoj karijeri Ronaldo je postigao u porazu Portugala u meču s Grčkom od 2:1 na Evropskom prvenstvu 2004.

Pogledajte magiju sjajnog Portugalca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...