NA OVO SE DUGO ČEKALO: Još jedan grad u BiH dobija aerodrom, pogledajte kako će izgledati... (FOTO)

Federalno ministarstvo okoliša i turizma stavilo je na javni uvid prijedlog rješenja o okolišnoj dozvoli za izgradnju aerodroma u Bihaću.

  • Ekonomija

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 3

Primjedbe, sugestije i mišljenja na prijedlog rješenja o okolišnoj dozvoli mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 15 dana, počevši od 3. septembra.

Dozvola se izdaje za kompleks projekta izgradnje aerodroma Bihać, koji obuhvata poletno-sletnu stazu na lokaciji trenutne travnate piste, koja ima dimenzije 2.200×45 metara, sa površinom od 99.000 kvadratnih metara.

Od ostalih elemenata, na aerodromu će se nalaziti još i: okretište, osnovna staza, sigurnosna površina kraja PSS-a, vozna (rulna) staza, platforma, imaginarne površine aerodroma, unutrašnja prilazna površina, prijelazne površine, prilazna površina, odletna površina, površina prekinutog slijetanja, površina prekinutog slijetanja, vizuelna navigacijska sredstva, svjetla, znakovi, meteorološka oprema, aerodromska ograda i dr. elementi potrebni za neometano odvijanje aviosaobraćaja.

Objekti koji će se nalaziti u sklopu aerodroma su: zgrada terminala, kontrolni toranj, vatrogasna služba, zimska služba, garaža, radionica, objekt voditelja terminala, nadstrešnica za tank, rezervoari, hangar, kontrola prolaza, energetski blok.

Što se tiče parkinga, na aerodromu je planirano sljedeće:

- autobus 3 parking-mjesta

- minibus 3 parking-mjesta

- taksi 14 parking-mjesta

- privatni automobili 70 parking-mjesta

- privatni i službeni automobil zaposlenika aerodroma 75 parking-mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...