ŠAROVIĆ RASPALIO PO DODIKU: "Stavljanje na sto priznanja Kosova od BiH direktna je…"

Potez člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u vezi s "inicijativom za premještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem" predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović ocijenio je nerazumnim i veoma lošim.

  • Politika

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 1

- Politički nerazuman i veoma loš potez člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o inicijativi za premještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, rezultirao je onim što se nije smjelo dogoditi, a što se moglo pretpostaviti da će biti reakcija s druge strane, ovoga puta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, da se na dnevni red stavi priznanje Kosova – kazao je danas Šarović.

Dodao je kako "premještanje Ambasade" predstavlja nepotrebnu avanturu.

- Nepotrebna i opasna avantura zvana ‘premještanje Ambasade BiH’, u kojoj, ustvari, Dodik nema nikakvu ulogu, rezultirala je onim što se do sada nikada nije pokrenulo na sjednici Predsjedništva BiH i što je u političkom smislu veoma loše za Republiku Srpsku. Stavljanje na sto priznanja Kosova od BiH direktna je i opasna posljedica jednako lošeg političkog poteza Milorada Dodika – pojasnio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...