GROM IZ VEDRA NEBA: Bakir Izetbegović najavio mogućnost pokretanja nove revizije presude protiv Srbije… (VIDEO)

Bakir Izetbegović, lider SDA, komentarisao je u "Pressingu" na N1 mogućnost nove revizije presude protiv Srbije za genocid.

  • Vijesti

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 2

"Ja sam kazao ovako: Ako sam negdje grešku napravio što nisam upoznao društvo u Vijećnici da su nam kazali iz registrara suda da nemamo gore predstavnika i doveo u pitanje legitimaciju da li Softić može da nas predstavlja", izjavio je Bakir Izetbegović u "Pressingu" na N1.

"Svi advokati i savjetnici su rekli da to treba ignorisati. Ja govorim o papiru registrara, koji je rekao da nemamo agenta. S time sam trebao upoznati ljude u Vijećnici", kazao je.

"Nisam sankcionirao savjetnike, oni su imali takvu procjenu. To sam trebao podijeliti sa političarima i javnošću, to je moja greška", pojasnio je Izetbegović na pitanje o reviziji presude za genocid protiv Srbije.

"Trebao sam reći imamo papir - ne daju nam da uđemo u sudnicu. Napravili su grešku, advokati... Nisu sve moji ljudi, to su međunarodne ugledne sudije, ugledni profesori iz Italije, Francuske, Amerike, rekli su da to treba ignorisati", naveo je.

A ima li šanse za novu?

"Zavisi od presude Mladiću, ako se proširi na još šest opština, Prijedor, Vlasenica itd. Politika će to zaustaviti. Politika je zaustavila i ovu. Ako se politika ne bi upetljala, a presuda Mladiću za još ove opštine, to je novi element da se traži nova revizija."

Istaknuo je kako ne zna precizno detalje Mehanizma, ali to je novi moment koji bi mogli iskoristiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...