UDARILI U KAMION PRI BRZINI OD 110 NA SAT: Stravični detalji udesa u kojem su stradali trudnica i njen kolega

Nastradala žena i trojica muškaraca bili su u automobilu Peugeot, koji je otpozadi udario u kamion u zaustavnoj traci u smjeru ka Beogradu.

  • Hronika

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 0

"Kolega je u trenutku udesa bio u kabini i čekao majstora zbog gume. Prije toga je regularno stao u zaustavnu traku i stavio trougao na propisanoj razdaljini. Kada se vratio i sjeo u kamion, začuo je jak i tup udarac. Pogledao je u retrovizor i vidio kako se auto podvukao pod prikolicu."

Ovim riječima, jučerašnju saobraćajnu nesreću kod Dobanovačke petke, u kojoj su poginuli trudnica Smiljana Trivić (35) iz Sremske Mitrovice i njen kolega Predrag Gemović (41), dok su Alen L. i Kristijan S. povređeni, kada se automobil zakucao u parkirani kamion, prepričava kolega kamiondžije.

Nastradala žena i trojica muškaraca bili su u automobilu Peugeot, koji je otpozadi udario u kamion u zaustavnoj traci u smjeru ka Beogradu.

alt

Foto: RAS Srbija

"Pretpostavljam da je brzina jedan od uzroka tragedije, jer je na cajgeru auta ostala blokirana kazaljka na 110 kilometara na čas. Čuo sam da su oni, navodno, išli na ljekarski pregled, koji je poginula imala zakazan u Beogradu, ali ne mogu da tvrdim", rekao je za "Kurir" kolega kamiondžije, dodavši da je on u šoku.

Stradale kolege jučer su ujutro iz Sremske Mitrovice službeno išle za Beograd.

"Kristijan, koji je vozio auto, ima svoju firmu koja se bavi proizvodnjom stakla, a Predrag je radio za firmu iz Surčina koja se bavi istim poslom. Smiljana i Alen L. navodno su bili zaposleni kod Kristijana i poslovno su krenuli u Predragovu firmu i povezli su ga do posla", kaže izvor i dodaje da ne smije ni da pomisli kako je Smiljaninoj porodici.

"Nije poginula samo ona, i dijete je s njom otišlo zauvijek. Umjesto da se raduju prinovi, zavijeni su u crno", kaže poznanik.

“Srce mi je slomljeno”

Predrag Gemović bio je oženjen i otac dvoje djece, a juče su se od njega na društvenim mrežama opraštali brojni prijatelji, ističući da su u šoku zbog njegove iznenadne i tragične smrti.

– Druže i prijatelju, neka ti je vječna slava i počivaj u miru. Srce mi je slomljeno – samo je jedna od brojnih oproštajnih poruka na Fejsbuku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...