JASNO JE KOGA PODRŽAVA: Vučićevi tabloidi napali novu vlast u CG; “Sjaši Kurta da uzjaše Murta”

"Amfilohijev premijer se odrekao Kosova!", naslovnica je tabloida "Alo". Ovi tabloidi važe za medije bliske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uglavnom služe za brutalnu diskreditaciju politčkih oponenata, kionstatuje se u tekstu Vijesti.

  • Regija

  • 10. Sep. 2020  

  • 0

Tabloidi "Informer", "Srpski telegraf" i "Alo" koji važe za apsolutno lojalne vlastima u Srbija se identično osvrnuli na sporazum koji su postgli Krivokapić, Bečić i Abazović, pišu crnogorske Vijesti.

Krivokapić i Bečić i Abazović juče su predstavili sedam principa buduće zajedničke vlasti. U njima se, između ostalog, navodi da će nova demokratska vlast u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprijediti saradnju s NATO-om i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u Evropsku uniju.

Takođe nova vlast neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, niti sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Izvještavajući o tom sporazumu, tabloid "Informer" prenosi vijest da je potpisan sporazum uz naslov - "Nova vlada u Crnoj Gori ne mijenja ama baš ništa!?"

"Ne povlače priznanje Kosova, ne izlaze iz NATO, ne mijenjaju zastavu i himnu", prenosi Informer dijelove sporazuma.

Drugi tabloid, "Srpski telegraf", vijest o sporazumu ispratio je riječima "Sjaši Kurta da uzjaše Murta", uz naslov "Nezavisno Kosovo i NATO ostalo i poslije Mila".

"Ni riječ o svetinjama" piše Srpski telegraf.

Tabloid "Alo" je informaciju o sporazumu ispratio nadnaslovom "Šta stoji iza odluke Zdravka Krivokapića da zaboravi na najveću svetinju".

"Amfilohijev premijer se odrekao Kosova!", naslovnica je tabloida "Alo".

Ovi tabloidi važe za medije bliske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uglavnom služe za brutalnu diskreditaciju politčkih oponenata, kionstatuje se u tekstu Vijesti.

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", Zdravko Krivokapić je na jučerašnjoj konferenciji govorio o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

- Poštujući evropske stanarde to ćemo uraditi i za ovaj zakon koji decidirano ne stoji u sporazumu ali mislim da je potpuno jasno da niko nema ništa protiv da bude donešen taj zakon, jedino je problem što ovaj sada ugrožava imovinu. Onaj ko ugrožava imovinu i ne omogućava najznačajnije pravo slobode pokazao je šta to znači. Ovo nije bilo pitanje referenduma koje je DPS hteo da prikaže, već je pitanje druge stavke a to je borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je evidentna na svakom koraku. Daje nadu da mi kao nova vlast to možemo da promenimo - kazao je Krivokapić, piše Direktno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...