ČUVENA SEKSOLOGINJA OTKRIVA: Ove greške žene najčešće ponavljaju tokom seksualnog odnosa…

Seksologinja Madeleine Castellanos otkrila je za WebMD koje greške žene najčešće čine za vrijeme seksa i zašto njihovim ponavljanjem najviše štete nanose upravo sebi.

  • Sex i grad

  • 11. Sep. 2020  11. Sep. 2020

  • 0

Kako kaže, prva najčešća greška je čekanje na pravi trenutak. Žene često čekaju da budu dobro raspoložene kako bi se upustile u spolni odnos, ali seksologinja napominje kako su tijelo i mozak rijetko spremni za seks istovremeno s obzirom na to da se kod žena želja za seksom pojavljuje spontano.

"Većina žena osjeti požudu tek kada ih nešto na to potakne, recimo dodir ili poljubac partnera. Čak i ako osjećate da niste dovoljno spremni za sam čin, npr. niste dovoljno vlažni, to ne znači da niste uzbuđeni. U ovakvim slučajevima mogu pomoći lubrikanti tokom predigre", objasnila je Castellanos.

Druga greška je stavljanje partnerovih potreba ispred vlastitih.

"Biološki, žene su predodređene da stavljaju tuđe potrebe prije svojih, ali taj instinkt treba odbaciti kad je u pitanju vaš seksualni život. Usporite. Ženama treba duže i da se uzbude i da dožive orgazam i to je uredu. Ne osjećajte se krivima. Vaš užitak napaljuje partnere", upozorila je.

Žene, također, često misle da su one krive ako muškarac ne može doživjeti erekciju, ali kako Castellanos napominje, treba imati na umu da je za to krivac uglavnom niz drugih faktora.

Još jedna greška koju žene često čine je pretjerano razmišljanje o vlastitom izgledu, zbog čega nisu dovoljno opuštene. Seksologinja naglašava da muškarce često nije briga ako na njima vide višak kilograma, celulit ili neku drugu nesavršenost. Oni se samo žele seksati sa svojom partnericom, a ostalo ih manje zanima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...