MOTOROM 130 NA SAT PRAVO U SMRT: Baka i otac nastradalih tinejdžera slomljeni od bola...

Motor Yamaha od 125 kubika vozio je A. G., dok je iza njega sjedio P. N., koji je imao kacigu na glavi.

  • Hronika

  • 12. Sep. 2020  12. Sep. 2020

  • 0

Oni su motorom sletjeli u kanal pored puta i udarili u kapiju dvorišta. A. G. je preminuo na putu ka bolnici, dok je P. N. preminuo dva sata kasnije.

– P. je bio svjestan kada je došla Hitna. A nesreća se dogodila oko 22 sata. Čak je i rekao doktoru da je OK. U tom trenutku vidljiva je bila povreda noge i prebačen je u bolnicu. Poslije se situacija iskomplikovala i oko ponoći javili su da je P. preminuo – kaže njegova baka Mitra N., napominjući da je njen unuk imao iskustva sa motorima, za razliku od drugog dječaka, koji je tek drugi put u životu vozio.

Kako saznaje "Blic", motor Yamaha od 125 kubika vozio je A., dok je iza njega sjedio P., koji je imao kacigu na glavi.

FOTO: NENAD BOŽOVIĆ/RAS SRBIJAFOTO: RAS SRBIJA

Nezvanično, u trenutku izlijetanja sa puta vozili su brzinom od oko 130 kilometar na sat.

U trenutku udara, kaciga se raspukla.

– Tog dana smo porodično otišli u Gračac kod rođaka. A. se već ranije dogovorio sa dvojicom drugova iz srednje škole iz tog kraja i već je imao u planu da voze motore. U dijelu sela gdje su se okupljali tinejdžeri, A. je motor pozajmio jedan poznanik, a P. je odlučio da se voze. Moja supruga kao da je predosjetila da će se nešto desiti i više puta mu je rekla da ne ide da se vozi – kaže Tomislav G., otac nastradalog A.

On kaže da je vidio Hitnu i policiju kako prolaze pored kuće njihovih rođaka i da su odmah pomislili da se nešto desilo.

Kaže da su pokušavali da dječake dobiju na telefone, ali da su bili nedostupni.

– Saznali smo da je A. imao udes i odmah krenuli u bolnicu u Kraljevu. Međutim, on nije stigao živ do nje. Pokušavali su da ga reanimiraju, ali neuspješno. Još sam u šoku. Ne mogu da vjerujem da mog sina više nema – rekao je Tomislav.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...