OVAKO VUČIĆ NAMJEŠTA GLASOVE MILORADU: Radnicima podijelili 10.000 fotokopija ličnih karata da GLASAJU ZA DODIKA

Zaposlenima je od strane dvije ženske osobe, koje su se predstavile da su tu ispred kancelarije Republike Srpske u Beogradu, podijeljeno 10.000 fotokopija ličnih karata građana i formulari koje su bili obavezni da popune. O čemu se zapravo radilo?

  • Politika

  • 12. Sep. 2020  12. Sep. 2020

  • 4

Subota i nedjelja su obično neradni dani kada je u pitanju državna i gradska administracija. Zato je djelovalo dosta čudno što se prije desetak dama, u subotu i nedjelju, 29. i 30. avgusta, u zgradi gradske uprave (bivša zgrada Inexa) okupio veliki broj zaposlenih. Od strane gradskih čelnika pozvani su svi koji su zaposleni u posljednjih sedam godina, ali i veliki broj onih koji su radili u gradu prije dolaska SNS-a na vlast, za koje je procijenjeno da su na pravoj strani.

Zaposlenima je od strane dvije ženske osobe, koje su se predstavile da su tu ispred kancelarije Republike Srpske u Beogradu, podijeljeno 10.000 fotokopija ličnih karata građana i formulari koje su bili obavezni da popune. O čemu se zapravo radilo?

15. novembra su lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj. Po izbornom zakonu građanima Bosne koji na dan glasanja nisu u državi, je omogućeno da glasaju poštom. Da bi to pravo iskoristili bili su dužni da do 1. septembra popune formular koji se nalazi na sajtu izborne komisije, napišu adresu na kojoj se trenutno nalaze, potpišu formular i pošalju ga nadležnom organu za sprovođenje izbora. Na osnovu toga dobijaju glasački listić na adresu koju su prijavili i glasaju poštom.

alt

alt

Vlast u Republici Srpskoj je u ovom načinu glasanja vidjela šansu za dobijanje glasova onih koji na izborima neće učestvovati. Pomoć u ovoj, naravno nezakonitoj radnji, stigla je od njihovih partnera iz Beograda. Kopirane su lične karte građana nekoliko gradova Republike Srpske, i date zaposlenima u gradskoj upravi da popune formulare, napišu adrese koje su im date i potpišu se što sličnije potpisu koji se nalazi na ličnoj karti. Pošto je u pitanju veliki broj formulara, samim tim i potpisa, angažovan je i veliki broj podobnih zaposlenih.

Jedan od onih koji su bili uključeni u ovaj poduhvat za Direktno.rs je rekao:

– Radili smo dva dana bez prestanka. Dali su nam i adrese na kojima ljudi čije smo kopije ličnih karata dobili sada navodno žive. Primijetila sam da je na nekim adresama bilo i po deset prijavljenih.

Na pitanje zašto se ne prijavi kao zaštićen svedok i ispriča sve ovo javno, naša sagovornica nas je pitala:

– A ko će to da me zaštiti?

Nije teško pogoditi ko će biti zaokružen na ovim glasačkim listićima, niti ko stoji iza ovog pokušaja falsifikovanja rezultata na predstojećim izborima.

Ono što je posebno interesantno je da su samo nedjelju dana posle ove aktivnosti Banjaluku posjetili predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i zamjenik gradonačelnika Goran Vesić. Posjeta ko posjeta, rekli bi neki.

Ono što je bilo zanimljivo da je ovaj beogradski dvojac, bez obzira na nizak nivo delegacije (gradonačelnik Radojičić nije putovao u Banjaluku ) primio i prvi čovek Republike Srpske Milorad Dodik. Istina u restoranu, ali to ne mijenja na stvari. Da li i kakve veze ima ova posjeta sa akcijom organizovanom prije deset dana nije poznato. Ali da se stvari čudno poklapaju svima je jasno.

Vučićev režim je izuzetno obučen za falsifikovanje izborne volje građana. Izgleda da su svi “znam kako” odlučili da izvezu i na susjedne države. A relano, treba vratiti uslugu za onih hiljade i hiljade građana Republike Srske koji su organizovano, autobusima, doveženi 21. juna kako bi glasali na izborima u Srbiji. Što bi narod rekao – ruku ruke mije.

Ali i taj isti narod kaže i da krčag ide na vodu dok se ne razbije. Ovaj naš samo što nije pukao na djeliće. A kad se to desi biće i zaštićenih svjedoka koji će i te kako željeti da svjedoče o tome u čemu su i sami učestvovali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...