UGLEDNI NEWSWEEK OHLADIO DODIKA: Korona ubila "jednog od najvećih zločinaca u historiji Evrope"...

List navodi da je Krajišnik primljen u bolnicu 29. augusta s upalom pluća i da je bio priključen na respirator.

  • Politika

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 6

Ugledni američki "Newsweek" prenio je u utorak vijest o smrti Momčila Krajišnika, naslovljen po izjavi koju je jučer član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić dao za medije - “Koronavirus je ubio ‘jednog od najvećih zločinaca u historiji Evrope.”

Tekst autora Soo Kima citira saopćenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske o Krajišnikovoj smrti te prenosi detalje koje je objavila agencija Associated Press s komentarom Komšića, koji je rekao da će Krajišnik “ostati zapamćen kao jedan od potpisnika jedne genocidne politike.”

"Newsweek" je podsjetio čitaoce na proces u Haagu u kojem je Krajišnik osuđen za zločine tokom rata u Bosni i Hercegovini te objavio i izjave člana Predsjedništva Milorada Dodika, koji je nazvao Krajišnika “velikim patriotom.”

List navodi da je Krajišnik primljen u bolnicu 29. augusta s upalom pluća i da je bio priključen na respirator.

I drugi strani mediji kao što su "ABC News" i turski "Daily Sabah" prenijeli članak agencije Associated Pressa o smrti Momčila Krajišnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...