KOJI JE OBROK ZDRAVIJI: Izgledaju identično, ali jedan je skoro duplo kaloričniji

Nutricionistkinja je otkrila kako prilagođavanje prehrane jednostavnim zamjenama može uveliko utjecati na unos kalorija.

  • Zdravlje

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

Paula Norris iz Brisbanea podijelila je sliku dva gotovo identična jela s basmati rižom - ali jedno jelo sadrži 245 kalorija više od drugog.

Nutricionistkinja je objasnila kako samo nekoliko izmjena sastojaka može smanjiti jelo sa 683 na 438 kalorija smanjenjem veličine porcije piletine i riže i udvostručavanjem količine povrća.

"Jedenje veće količine za iste ili čak manje kalorija ključno je za sitost", napisala je Paula, koja na Instagramu ima više od 114.000 pratilaca.

"Kao što vidite, s nekoliko malih podešavanja možete uštedjeti na kalorijama, a proteine ćete održavati na nivou koji će vas držati sitim i povećati unos mikroelemenata (vitamina i minerala) kroz više povrća."

A dietitian has revealed how tweaking your diet with simple food swaps can make a huge difference to your calorie intake (pictured: Two different versions of a chicken stir fries)

Last month, the dietitian illustrated how the calories in your meals can vary by huge amounts without you even noticing (pictured: Two different versions of Paula's lunches)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...