PRETRES U KPZ-u SARAJEVO: Bratu koji je u pritvoru, pokušao unijeti drogu utisnutu u fotografije, otkrio ga...

KPZ Sarajevo saznanja o ovome dobio od Ureda za borbu protiv korupcije i OSA-e.

  • Hronika

  • 17. Sep. 2020  17. Sep. 2020

  • 0

Preduzimajući aktivnosti iz Strategije borbe protiv korupcije i Akcionog plana borbe protiv korupcije, KPZ Sarajevo došao je do saznanja da će određene osobe pokušati unijeti drogu te da će to uradi na visoko sofisticiran način. 

Pripadnici KPZ-a Sarajevo, na čelu s direktorom Farukom Zubčevićem, u saradnji sa MUP-om KS-a, napravili su sačekušu te su tom prilikom otkrili da je R. A. pokušao unijeti drogu bratu R. S. koji se nalazi u pritvoru.

- Saznanja o unošenju droge smo dobili od Ureda za borbu protiv korupcije i OSA-e. Nedozvoljena sredstva su bila hermetički utisnuta na poleđini fotografija i zaštićena specijalnom masom prozirnog karaktera i smještena u prethodno pripremljen prostor unutar paketa koji je dozvoljen za prijem pritvorenim licima - rekao je Faruk Zubčević, direktor KPZ-a Sarajevo.

Kako saznajemo, radi se o dvije fotografije i o sintetičkoj drogi, piše "Oslobođenje".

R. A. je danas uhapšen i priveden na ispitivanje. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...